torsdag 27. desember 2007

jula

Jula er alltid koslig:) De første dagene etter julaften, de hvor man bare slapper av og ser på tv, og ikke gjør noen ting, de neste dagene når man er med venner, er hos farmor og farfar å spiser julemat, Det er noe med den tiden som er så spesiell...
Juletiden er fin.
Når man var små var julaften alltid en magisk dag. Den startet med det vanlige besøket i kirken, hvor man enten sang eller spilte, eller gjerne begge deler. Og etter det, så kom man hjem hvor man først kunne luske rundt juletreet å prøve å smugkikke på merkelappen for å se hvem som var til deg. Så var maten ferdig og satt på bordet, varm ribbe, skinkestek, rødkål, poteter, og ikke minst brun saus. Og når alle var stappet og magane fulle, ble bordet dekket av, og de voksne ( les mamma, mormor og tante ;P) sto på kjøkkenet å vasket opp, og rissalamangen med mandel, var det du som fikk gaven? eller var det noen andre?
og når magene var helt stappet, var det bare å si hvem det var, å så var det gave til den, mandelgave. så var det nok engang venting, venting på at kaffebordet skulle bli dekket og gavene delt ut, en om gangen, og kanskje var man like heldig som jula før, nemlig at nissen kom, men det som var trist var at onkel aldri fikk sett nisse, for han var alltid på do.
Jula var alltid magisk, den var nesten alltid hvit, men nå..... joda, de samme tingene skje, bortsett fra nissen... men det er ikke like magisk som før, og det er ikke alltid at den er hvit heller.... men det er det samme som skjer hvert eneste år. men det varer mye kortere, tiden er ikke lenger like lang, og gavene er over fortere en året før.
noen ganger ville der t bare vært fint å bli liten igjen, med all spenningen, og all ventingen som da var lang og uønsket, som man nå gjerne ville hatt tilbake.
Men jula er jo fortsatt bra:) det er fortsatt en koslig tid selvom det ikke er det samme som før, men det er familie, der er god mat, det er stemningsfylt og det er tradisjoner:)
Jula er den kosligst høytiden gjennom hele året:)
Nyt den, den er der bare i slutten av året, og etter en uke er det ett nytt år, og enda ett nytt år å vente.

2 kommentarer:

Carita sa...

Hvordan kan du glemme å nevne å gå rundt juletreet??

Forresten syns jeg at jula i år var mye mer spennende enn den har vært på lenge :)
...selvom jeg ikke har blitt yngre siden sist!

Rebekka sa...

jadajada:P
juletreet igså=)
sier ikke at jula blir dårlgere, den er bare anderledes, og du synes den var mer spennende enn på lenge, altså har den ikke vært så spennende på noen år;)