lørdag 6. juni 2009

Klemmer del 2 :)

I dag skal jeg ta for meg klemmevett-reglene, som står i 'Den lille klemmeboken' .
Så hurra for klemmer:)

*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*

Klemmevett-reglene

Som profesjonell klemolog tar du fullt ansvar for det du sier og gjør. Derfor må dine klemmer deles ut med fornuft, respekt og omsorg.

Dette er reglene som gjelder for en klemologs opptreden:

1. Ettersom klemologi alltid er ikke-seksuell, klem deretter. Pass på at klemmene du deler ut er kjærlige, ikke amorøse. En hjertelig, trøstende eller munter klem er noe annet enn et lidenskapelig favntak. Vi vet som regel hva som er hva.

Hvis du begynte med å tilby eller etterspørre en oppmuntrende klem, og den har fått overtoner av mer intim karakter, bør du bare omjustere følelsene og tankene tilbake til klemmens opprinnelige formål - å yte gjensidig støtte.

Er du klar med hensyn til hva slags klem du gir, vil den andre klemmeren høyst sansynlig besvare klemmen på samme måte. Hvis ikke, kan de være på sin plass med en prat om viktigheten av bare-vennskapelige-klemmer i forholdet deres.


2. Vær sikker på at du har tillatelse før du gi en klem. Ofte ligger klemmetillatelsen implisitt i et forhold. Kjæresten din eller en nær venn vil antagelig ønske en klem velkommen nesten bestandig. Husk likevel å respektere den andres behov for privatliv og pusterom.

Noen ganger vil du motta ikke-verbal tillatelse fra en som ønsker en klem, og deretter respondere spontant. Eller bane vei for klemmen med en enkel ytring av typen: "Jeg har lyst til å gi deg en klem." Respekter den andres verbale og ikke-verbale meldinger. Som oftest vil du vite hva som er riktig og nødvendig.

Skulle du feiltolke noen som ikke var komfortabel med å bli klemt, så ikke vær redd. For noen er klemming veldig vanskelig. Av og til må solid tillit bygges før folk føler seg trygge n til å klemme. Selv om vi klemologer holder berøringens gave for å være uhyre viktig, er samtykkets gave like så viktig!


3. Pass også på å be om tillatelse når du trenger en klem. Klemologer er ikke bare utdelere av klemmer, men mottagere også. Klemmere må av og til være klemte. Å klemme seg frisk handler mer om å dele enn om bare å gi og ta.

Når du føler trang til en klem, si: " Jeg vil gjerne ha en klem, hvis det er greit for deg." Eller " Jeg kunne virkelig trengt en klem akkurat nå - kunne du være så vennlig?" Eller: " Hva med en klem før jeg går på jobb ( eller møte eller fotballkamp eller intervju eller hva det skal være) = Et etterklems "takk" eller "det var deilig" er en viktig verdsettelse på den andres innsats.


4. Ta ansvare for å uttrykke hva du trenger og på hvilken måte du vil ha det. Å legge skylden på andre fordi vi ikke får det vi trenger fra dem,er en vanlig feil å gjøre i våre forhold til mennesker. Noen har medfødte antenner og intuisjon når det gjelder andres behov og ønsker. Men de fleste av oss - særlig hvis vi er opptatt med å pleie vår egen usikkerhet - trenger direkte, åpen kommunikasjon.

Hvis vi vil ha flere klemmer, færre klemmer, ti-sekunders-klemmer eller to-minutters slutt-når-du-vil-klemmer - enhver klemmetype som måtte skille seg fra den vi får - må vi faktisk si det. Deretter må vi være villige til å inngå kompromisser og desuten innse at vi ikke alltid kan få det vi vil ha når vi vil ha det.


Tvilerene - En myte og en modell

Mens klemologer er overbeviste om at klemming er for alle, finnes det noen tvilere som har vanskelig for å akseptere klemologi. De tror, feilaktig, at det eneste formålet med en klem er å skape et forhold basert på fysisk tiltrekning.

En lidenskapelig omfavnelse kan også være vakker, emn den møter et annet sett av behov. En omfavnelse av denne typen kan aldri erstatte en god gammeldags klem! Selv elskere trenger flust av vanlige klemmer også.

Fo å hindre at barn tar seg til dette snevre synet på klemmer, må du klemme dem ofte - kjærlig, støttende, lekent og varsomt. La dem se foreldre og andre gi hverandre slike klemmer. Hvis ikke kan de vokse opp i den tro at det klemmer bare er for elskere, og at for å bli klemt - eller være klembar - må man være fysisk tiltrukket av den andre klemmeren.

En klemolog gjør alt han eller hun kan for å spre en bredere forståelse av berøring og klemming og vissheten om at en dag full av klemmer kan gi usigdelig tilfredstillelse og sjelefred.


Honorar

Klemologi er ikke gratis. Prisen er styrken det krever å være sårbar. Honoraret vi betaler er risikoen for at klemmene våre blir avvist eller feiltolket.

Når vi er små, er vi åpne av natur. Vi ønsker å gi kjærlighet og berøring like mye som vi ønsker å bli elsket og berørt. Nektes vi kjærlighet og berøring , blir vi uvillige til å betale sårbarhetens honorar. Kjærlighet som holdes tilbake kan bli til smerte.

Klemologer kan bidra til å lindre denne smerten. Når vi tar klemmerisikoen, bekrefter vi vår fantastiske evne til å dele. Idet vi strekker oss mot andre og rører ved dem, åpner vi for oppdagelsen av medfølelsen - og evnen til å glede - som bor i oss alle. Når vi utvikler oss til mer spontane klemmer og oppdager rikdommen inni oss, fortoner prisne seg relativt lav.

*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*

Det neste ut er ' Klemmetyper' .
Så følg med=) de kommer plutselig:)

Ingen kommentarer: