torsdag 4. september 2008

Alta tur

Igår var klassen på tur sammen klassen under oss... Vi dro til Alta for å se på Alta museet og helleristningene som er der.
For å komme til Alta må du kjøre 2 timer ( hvis du holder fartsgrensa), mens du ser ut i det samme terrenget 80% av turen. Det er vel ikke no veldig ille med det sånn egentlig, det er jo fin natur og sånt, men man blir ganske søvnig når klokka er 9 på morningen.

Så vi satt i denne minibussen i to timer før vi kom frem til Alta. Da kjørte vi inn til på Bosekopp senteret og kjøpte oss lunsj, før vi kjørte bort til Alta museet. Der satt vi en en halv time og ventet på guiden vi skulle ha, og mens vi ventet spiste vi lunsjen og hadde det fint;) =)

Så kom guiden og vi gikk å så på helleristninger som er ca. 4200 til 6200 år gamle.

De første Helleristnignene som ble funnet ble funnet av tre gutter, i 1972, som hadde vært ute å fisket. Alta museet ble bygget i 1992.

Etter at vi hadde vært der dro vi til Alta sentrum, hvor jeg traff Aron og var med han i ca en og en halv time før bussen tilbake til skolen gikk... det var utrolig koslig å treffe han igjen:D

Og siden jeg e rpå skolen, må jeg nå gå, siden vi skal ha smf. og læreren vi har der er veødig streng:p hehe... så vet dere litt om hva jeg gjorde igår=)

Ingen kommentarer: